Fiskgryta i sweetchilisås

Ljuvligt god fiskgryta med både sting och sötma! 
 
Ingredienser
för 4 personer
 
600-800 gr fryst torskfilé
2-3 paprikor (röd och gul)
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
smör
2 dl vatten
2 dl grädde
2 fiskbuljongtärningar
½ tsk salt
4 msk sweet chilisås (av Thailändsk sort)
 
Gör så här: 
Tina fisken något. Skär den sedan i ca 3 sm stora bitar. Skala och hacka vitlöken. Kärna ur paprikorna och skär i bitar. Slanta purjolöken. Fräs grönsakerna i smör i en gryta tills de blir mjuka, ca 3-5 minuter. Häll i vatten och grädde. Smula i buljongtärningarna och tillsätt chilisåsen. Smaksätt ev med salt. Rör om. Lägg i fisken och låt allt sjuda 10-15 minuter tills fisken är genomkokt. 
 
Serveras med ris och en fräsch blandsallad med grovriven morot. Pressa citron över salladen och strö lite flingsalt över och ta några tag med pepparkvarnen. Strö gärna även lite solroskärnor över salladen. 
 
Smaklig måltid! 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0