Ljummen gurksallad

 
 
En spännande smak med en syrlig touch av vinägern. God som förrätt eller som enklare lunch tillsammans med ett gott bröd.
 
Ingredienser för 2-4 personer:
 
½ gurka
1 knippe grön sparris (eller fryst)
ca 300 gr sockerärtor och/eller skärbönor
2-3 rödlökar (gärna färsk)
1 knippe bladpersilja
rikligt med olivolja
salt/peppar.
 
Dressing till salladen:
2 msk ättisksprit (12 %)
2 msk vatten
1-2 msk socker
1 tsk salt
1-2 msk dillfrön
salt/peppar
 
Blanda alla ingredienser och rör om/skaka, låt stå till den ska användas.
 
Så här gör du:
Dela ev sparrisen i mindre bitar, gör klyftor av löken. Fräs grönsakerna i rikligt med olivolja. (gärna i wokpanna). Skala gurkan och gör mindre bitar som du lägger i en stund efter att de övriga grönsakerna har fräst i oljan. Salta och peppra och häll över dressingen över alltsammans och låt det fräsa ytterligare en liten stund. Blanda i hackad persilja. Serveras ljummen! Går bra som både förrätt eller huvudrätt.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0