Timjankyckling

 
Ingredienser för 4 portioner:
500 gr kycklingfiléer
½ tsk salt
1-2 krm svartpeppar (ta några tag med pepparkvarnen)
smör och rapsolja till stekning
½ dl vatten
2 dl grädde
½ hönsbuljongtärning
2 tsk fransk dijonsenap
1 tsk torkad timjan
1 msk mjöl
 
 
Gör så här:
Vispa samman vatten, grädde, smulad buljongtärning, senap, timjan och mjöl i en bunke och ställ åt sidan. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar och bryn de i smör/rapsolja i stekpanna, salta och peppra. Häll den sammanvispade såsen över kycklingbitarna och låt småkoka under lock ca 15 min. Garnera gärna med färsk timjan. Jag la i lite färska sockerärtor som fick puttra lite med kycklingen före servering. Det blev både gott och vackert. Servera görna ris eller ugnsbakade grönsaker till detta (t ex potatis och morot).
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0