Shepherd´s pie à la Hedda

Min variant av shephard´s pie :) Enkelt och gott!
OBS! Detta är ett måttlöst recept :) Ta mängd efter tycke och smak och beroende på antal som ska äta.
Ingredienser:
Köttfärs
Tacokrydda
Gröna ärtor (frysta)
Potatis till den hemmagjorda potatismosen
Riven ost
Smör
Mjölk
Ingredienser till såsen:
Grädde
köttbuljong
soja
röd- eller svartvinbärsgelé
Gör så här:
Skala och koka potatis tills den blir mjuk. Värm smör och mjölk i en kastrull. Stek köttfärsen, tillsätt tacokrydda enligt anvisningarna på paketet, låt koka ihop en stund. Stompa den färdigkokta potatisen och vispa den till slät mos tillsammans med den varma vätskan. Lägg köttfärsen i en smord ugnsform, tillsätt gröna ärtor över köttfärsen, bred ut potatismos, strö över riven ost och klicka ut lite smör, Värm i 200 grader i ugnen ca 20-20 minuter .
Gör under tiden såsen genom att hälla grädden i en kastrull, smula ner en köttbuljongtärning, lite soja, några klickar gelé, låt koka ihop och sen småputtra ett tag, smaka av, salta/peppra vid behov.
Servera din shepherd´s pie med sås och en smarrig sallad.
Det här var en av barnens favoriträtter när de var små. En annan variant av tacos hahaha.
Kommentarer
Trackback