Äggnudlar med kycklingwok och grönsaker

Här kommer återigen ett mumsigt recept med vad jag hade hemma :) Jag slängde ihop den här woken och blandade med äggnudlar. Det blev gudomligt gott! Try it your way! :)
Ingredienser
Kycklingfilé
Morötter
Purjolök eller salladslök
Vitkål
Rapsolja
Japansk soya
Oystersås
Äggnudlar
Ev rostade sesamfrön till topping
Rapsolja till stekning/wokning
Ev oystersås
Ingredienser till marinaden som jag hade till kycklingen
0,5 dl rapsolja
1 dl japansk soya
1-2 tsk sesamolja
1-2 msk tomatpuré
liten bit riven färsk ingefära
1 färsk chili grovt hackad eller några torkade flarn av torkad chili
1-2 vitlöksklyfor
Koriander (färsk eller fryst)
1-2 tsk råsocker
salt/peppar
Gör så här
Skär kycklingen i små bitar. Rör ihop ingredienserna till marianden, som du blandar med kycklingen. Låt stå ett bra tag före du steker eller wokar kycklingen. Skiva morötterna tunt, strimla vitkål, skär purjolök/salladslök i slantar. Fräs i rapsolja i panna, salta och peppar, rör runt tills grönsakerna blir lite lagom mjuka. Blanda ner stekt/wokad kyckling med grönsakerna. Rör runt och låt fräsa ihop ett tag så kycklingen blir ordentligt genomstekt. Tillaga under tiden äggnudlarna enligt instruktion på förpackningen. Blanda nudlarna med grönsaks- och kycklingröran, rör om, tillsätt ev lite oystersås och soya smaka av. Servera. Mums!
Du kan också testa att kläcka i ett ägg när du blandat nr du blandat äggnudlarna med grönsaks- och kycklingröran, rör då om så ägget tillagas i pannan.
Kommentarer
Trackback