Silviakaka

En saftig kaka med en glasyr gjord av smör, vaniljsocker och kokos!
Ingredienser:
Kakan:
2 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kokande vatten
Glasyren:
100 gram smör
1 dl socker
0,5 msk vaniljsocker
1 äggula
0,5 + 0,5-1 dl kokosflingor
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver som du blandar ner i äggpöset. Tillsätt det kokande vattnet och rör till en jämn smet.
Häll smeten i en smord och kokosströdd form (ca 24 cm i diameter). Grädda kakan i nedre delen av ugnen 25-30 minuter beroende på ugn. Ta ut kakan och låt den svalna.
Gör iordning glasyre genom att koka upp smör, socker och vaniljsocker i en kastrull. Blanda sedan i äggulan och 0,5 dl kokosflingor. Hälls meten över kakan och strö på ytterligare kokosflingor, ca 0,5-1 dl, över kakan. Förvaras kakan i kylen.
Kommentarer
Trackback