Picklad rödlök

Picklad rödlök är sååå gott till sååå mycket. Enkelt att göra och håller ca två veckor i kylen.
Du väljer själv om du vill göra en mindre eller större mängd.
Gör en 1-2-3-lag, dvs 1 del ättikssprit (12%), 2 delar socker och 3 delar vatten.
Ingredienser
Röd lök (antal beror på hur mycket du ska göra, se nedan)
Ättika (12%)
Socker (strösocker)
Vatten
Halv lag: 0,5 dl ättika (12%), 1 dl socker, 1,5 dl vatten
Hel lag: 1 dl ättika (12%), 2 dl socker, 3 dl vatten
(till en halv lag behöver du 1-2 normalstora rödlökar, till en hel lag behöver du ca 4-5 normalstora lökar )
Gör så här
Skiva löken tunt, gärna i en köksmandolin. Häll ättika, socker och vatten i en kastrull, låt koka upp, dra kastrullen åt sidan och låt svalna en stund. Lägg därefter i den tunt skivade löken, rör om och se till så att all lök blandas med vätskan. Låt stå och svalna. Häll därefter upp löken och vätskan i en vacker glasburk med lock. Förvaras svalt, helst i kylskåp.
Passar utmärkt till nygrillad hamburgare, till fish tacos, som topping på någon smarrig sallad eller till vad som helst som du själv tycker är gott.
Kommentarer
Trackback