Grönkålspizza med chevre, valnötter och granatäppelkärnor

En bit av denna goda grönkålspizza passar utmärkt som tilltugg till glögg eller en kall öl, eller till både och :) Vi kan kalla denna läckra pizza för "julpizza" :)
Ingredienser
1 paket (400 g) surdegspizza (färsk pizzadeg)
150 g naturell färskost (t ex philadelphiaost)
150 gr getost (i bitar/smulad)
50-100 gr grovhackad grönkål (ta bort stjälkarna)
0,5 granatäpple (kärnorna ur ett halvt granatäpple)
2 dl grovhackade valnötter
2 msk flytande honung
2 msk olivolja
1 tsk flingsalt
Gör så här
Sätt ugnen på 250 grader.
Tryck/dra ut degen och lägg på bakplåtspapper på en ugnsplåt.
Bred ut färskost på degen. Lägg ut getosten över pizzan. Grädda pizzan mitt i ugnen 8-10 minuter.
Ta ut pizzan och lägg på grönkålen och valnötterna. Grädda ytterligare 8-10 minuter.
Ta ut pizzan och toppa med granatäpplekärnor, ringla över honung och olivolja och strö lite flingsalt över pizzan strax före servering.
Förslagsvis skär du pizzan i mindre bitar och serverar som tilltugg eller som förrätts-snacks eller bara äter den som den är och njuter av dess underbara smakkombinationer.
Man vill liksom bara ha mer och mer och mer.
Kommentarer
Trackback