Picklade ägg

En återfunnen påsktradition från min barndom.
Ingredienser:
1-2-3 lag: 1 dl ättiksprit 12%, 2 dl socker, 3 dl vatten
6 ägg
2 lagerblad
4 vitpepparkorn
4 kryddpepparkorn
1 cm purjolök
1/2 rödlök
1/2 morot
Gör så här:
Koka 6 ägg ca 8 minuter så äggen blir hårdkokta. Skala äggen och lägg i en glasburk med lock.
Blanda ingredienserna till 1-2-3 lagen i en kastrull. Lägg i lagerblad, vitpepparkorn och kryddpepparkorn. Låt lagen koka upp, rör om tills sockret har löst sig. Låt svalna en stund och tillsätt skivad purjolök, skivad rödlök och skivad morot.
Häll den avsvalnade lagen över äggen och lägg även i kryddorna och grönsakerna. Låt stå 1-2 dagar före servering. Fånga upp ett ägg med en gaffel och avnjut till en kall öl! Mums! Äggen håller flera dagar i lagen.
Kommentarer
Trackback