Fläskfilégryta med rosépeppar

Ingredienser
2 fläskfiléer (tot ca 1 kg)
200 g philadelphiaost
2,5 dl vispgrädde
2 msk koncentrerad oxfond
2 msk kinesisk soja
1 tsk sambal oelek
1 msk grovkrossad rosépeppar
1 tsk svartvinbärsgelé
salt och peppar
smör till stekning
Färsk timjan till garnering
Gör så här
Skär filéerna i tunna skivor, bryn i smör i stekpanna, salta och peppra på köttet, lägg över bitarna i en gryta. Vispa samman philadelphiaost, grädde, oxfond, soja, sambal oelek, rosépeppar och svartvinbärsgelé i en kastrull och låt puttra på svag värme en stund. Häll sedan såsen över köttet och låt allt sammans sjuda på svag värme tills köttet är genomkokt. Garnera med färsk timjan före servering.
Serveras lämpligast med potatisgratäng eller kokt potatis och kokta haricots verts och en smarrig sallad.
Kommentarer
Trackback