Broccolipaj

Ingredienser
Pajdeg
125 g Smör
3 dl mjöl
1 msk linfrön
2 msk kallt vatten
Fyllning
400 g broccoli
1 purjolök
1 vitlöksklyfta
150 gram riven ost
smör till stekning
Äggstanning
3 ägg
3 dl grädde
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Gör så här
Hacka samman smör, mjöl och linfrön. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Spänn fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, ca 24 cm, Tryck ut degen pajformen. Nagga botten med en gaffel och ställ formen i frysen ca 10 minuter. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 minuter i 200 grader.
Skär broccolin i mindre bitar som du kokar i saltat vatten ca 5 minuter, låt rinna av. Skär purjolöken i tunna slantar, skala och hacka vitlöken. Fräs löken i smör i en stekpanna stills löken blir mjuk.
Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar. Fördela lök, broccoli och den rivna osten i pajskalet och häll på äggstanningen. Grädda pajen i mitten av ugnen ca 30 minuter, tills den fått fin färg.
Kommentarer
Trackback