Ugnsbakad röd paprika med fetaost och pinjenötter

 
Ingredienser
6 små röda paprikor
2-3 msk olivolja
3 vitlöksklyftor (skivade)
1-2 pkt fetaost (ca 250 gr) 
1 citron (skal och saft)
färska myntablad (ca 12 st)
3 msk pinjenötter
färsk timjan (ca 1 msk hackad timjan)
peppar
 
Gör så här
Dela paprikorna på längden, kärna ur och rensa. Gnid in paprikadelarna med olivolja och lägg de med skalsidan nedåt på en oljad ugnsplåt. Strö hälften av de tunt skivade vitlöksklyftorna i paprikorna. Lägg i tunt skivad eller smulad fetaost, myntablad, citronskal, resten av den skivade vitlöken, hackad timjan, pinjenötter och peppar. Ringla över resten av olivoljan och citronsaften. Stek i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter, eller tills paprikorna är mjuka. Serveras varma med tex ris eller ugnsstekta potatisklyftor. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0