Quinoasallad

 
En quinoasallad som kan varieras på många olika sätt. Väldigt gott tillsammans med stekt lax! 
 
I det här receptet tänker jag bara ge dig förslag på vad du kan blanda i salladen så gör du som du själv vill och tar det du har hemma eller det du tycker allra bäst om. 
 
Ingredienser till en god salladskombination
Röd quinoa
Vitkål
Harry kuvert
Svarta bönor på burk eller frysta soyabönor
Soltorkade tomater i olja
Coctailtomater
Halloumi (och/eller 
Granatäpple
Babyspenta eller annan småbladig sallad
Solrosfrön
Pumpakärnor
 
Olivolja
Balsamvinäger
Flingsalt och svartpeppar
 
God yoghurtdressing till quinoasalladen:
Yoghurt
Thai sweet chilisås
Pressad citron
Salt och svartpeppar
 
Gör så här: 
Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen. Under tiden strinlar du lite vitkål, skär harry kuvert i mindre bitar, sköljer av de svarta bönorna eller kokar lätt lite soyabönor. Skär soltorkade tomater i mindre bitar. Delar coctailtomaterna. Skiva halloumin och stek i olivolja på båda sidor. Skär sedan halloumiskivorna i mindre bitar. Plockar ur kärnorna i granatöpplet.Blanda allt med den kokta quinoan, Rör om och häll olivolja och balsamvinäger över quinoasalladen, salta och peppra. Rör om och låt stå ett tag så olan och vinäger går in i salladen. Före servering blandar du i babyspenat eller annan småbladig sallad, strör över lite solrosfrön och punpakärnor. Serveras med fördel tillsammans med yoghurt blandat med thai sweetchili sås, pressad citron, salt och peppar. Quinoasalladen är god som den är men vill du ha något mer till så är grillad eller stekt lax väldigt gott till detta.  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0