Innas Björnbärsdessert

Ingredienser för ca 6 portioner
2 ägg
1 msk florsocker
1 msk vaniljsocker
250 gr mascarponeost (en krämig och fet Italiensk färskost gjord av komjölk)
rivet skal av 1 lime
Till björnbärskompotten behöver du:
1-2 pkt frysta björnbär (250 g)
1/2 dl farinsocker
färskpressad juice av 1 lime
1 msk majsstärkelse
ca 4 msk hackade pistaschnötter
Gör så här:
Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vispa äggulorna med florsocker och vanlijsocker tills det blir ljust och pösigt. Blanda i mascarponeosten. Tillsätt finrivet limeskal och vänd sedan försiktigt i äggvitan.
Björnbärskompott:
Koka björnbären med farinsocker ca 5 minuter. Tillsätt limejuice och majsstärkelse. Smaka av och tillsätt vid behov mer socker.
OBS! Spara några björnbär till garnering.
Varva björnbärskompott med oströran i portionsglas (gärna genomskinliga). Förvaras i kyl fram till servering. Precis innan servering toppar du med några hela björnbär, hackade pistaschnötter och ev lite citronmeliss.
Mumsigt!
Kommentarer
Trackback