Veganska rödbetsbiffar

Smakrika och saftiga rödbetsbiffar som med fördel steks i lite cocosolja, vilket ger en härligt god smak.Serveras med råris eller bulgur och en god pepparsås. Inspirationen ramlade över mig när jag läste andra liknande recept :)
Ingredienser till ca 10-12 biffar
3-4 stora rödbetor
2-3 potatisar
1 liten gul lök
1 msk potatismjöl eller ca 2 msk maizena majsstärkelse
1 dl ströbröd
1,5 msk kallt vatten
salt och peppar
ströbröd till panering
cocosolja till stekningen (det går bra med en neutral olja också, t ex rapsolja)
Ingredienser till pepparsåsen:
2 dl havregrädde
1 tsk tomatpuré
1/2 grönsaksbuljongtärning
1 msk rött vin
1/2 tsk svartpeppar
Gör så här:
Skala och grovriv rödbetor och potatis. Skala och finhacka löken. Tillsätt potatismjöl, ströbröd, salt och peppar. Rör om ordentligt så allt blandar sig väl. Låt smeten stå kallt en stund. Forma till biffar och vänd i ströbröd före stekning i oljad stekpanna på medelhög värme, ca 3 minuter på varje sida.
Blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull. Låt koka upp på svag värme under omrörning.
Servera biffarna med råris eller bulgur, pepparsås och en sallad. Ett gott tillbehör var vår egeninlagda surkål! Kan tänka mig att det även är gott med saltgurka till denna rätt. Du får helt enkelt prova dig fram vad dina smaklökar vill ha.
Kommentarer
Trackback