Pressgurka

Färsk inlagd gurka - pressgurka - är gott till söndagssteken eller till hemgjorda köttbullar med potatismos och till mycket annat. Det bästa med detta recept är att det går så himlans snabbt att göra och så är det ju så gott. Tänk bara på att den bör stå minst en halvtimme före servering så gurkan hinner få smak av lagen. 
 
Ingredienser till ca 4 portioner:
1 grön gurka
finhackad krusig persilja
 
Till lagen: 
2 msk ättikssprit
2 msk strösocker
1 dl vatten
1 kryddmått salt, vitpeppar
 
Gör så här: 
Hyvla gurkan i tunna skivor. Blanda ättiksprit, socker och vatten till lagen och smaksätt med salt och vitpeppar. Lägg i gurkskivorna och strö över persiljan. Låt stå och dra 1/2 - 1 tim före servering. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0