Grekisk sallad

I Grekland har de nästan jämt grön paprika i den grekiska salladen. Vid närmare eftertanke så är det ju faktiskt himlans gott. Så numer brukar jag också ha det. Prova gärna även att ha slantade morötter i salladen och toppa med bladpersilja.  
 
Ingredienser: 
ca 300 gr blandad sallad 
3 tomater
1/2 gurka
2-3 scharlottenlök 
1/2 - 1 grön paprika
1 pkt fetaost (ca 150 gr)
1 burk kalamataoliver (med eller utan kärnor)
ev 1 morot 
bladpersilja till garnering
 
Gör så här: 
Häll upp salladen på ett stort fat. Skär tomaterna och gurkan i mindre bitar och skiva scharlottenlökarna. Strimla den gröna paprikan. Skär fetaosten i mindre bitar. Om du har morot så skala och gör tunna slantar. Blanda alla ingredienser med salladen. Lägg på oliver och häll över dressing (se nedan). Garnera med bladpersilja.
 
Antingen gör man en vinägrettdressing efter eget tycke och smak eller så häller man bara lite god olivolja och vitvinsvinäger över salladen, dra några drag med pepparkvarnen och strö lite flingsalt över salladen. Låt stå en stund före servering. 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0