Viltkyckling

Ingredienserna enbär och vinbärssaft ger kycklingen en touch av viltsmak, därav namnet viltkyckling. Det är en av mina absoluta favoritrecept med kyckling.
Ingredienser till 4 portioner:
4 kycklingfileér
creme fraiche
1-2 msk smör till stekning
1/2 dl outspädd vinbärssaft
1 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
5 krossade enbär
1 msk torkad timjan
1 tsk kinesisk soya
färs timjan till garnering
Gör så här:
Skär kycklingfileérna i mindre bitar, bryn de sedan i smör i stekpanna. Blanda creme fraiche, vinbärssaft, vatten, smulad buljongtärning, krossade enbär, timjan och soja i en bunke. Häll blandningen över kycklingbitarna och låt småputtra under lock ca 15 minuter. Garnera ev med färsk timjan.
Serveras med kokt potatis och en smarrig sallad.
Kommentarer
Trackback