Pasta puttanesca à la Hedda

Pasta puttanesca är en klassisk pastasås från södra Italien med läckra och smakrika ingredienser.
Den är ljuvligt god!
Ingredienser till 3-4 portioner:
400 gr pasta (bucatini)
3 vitlöksklyftor, fint skivade
1/2 gul lök
1/2 chilifrukt (spansk peppar)
ca 4 msk god olivolja
1 dl vitt vin
1 burk körsbärstomater
1/2 - 1 burk urkärnade kalamata oliver
4 sardeller i olja
2 msk kapris (medelstora)
2 msk hackad persilja
125 gr mozarella ost
Gör så här:
Skala och skiva vitlöken i tunna skivor. Skala och finhacka gul lök. Kärna ur chilifrukten och skär i mindre bitar. Grovhacka oliverna och sardellerna. Fräs vitlök, lök och chili i olja i stekpannan. Tillsätt tomater, vin, sardeller, oliver och kapris. Låt sjuda utan lock ca 20 miuter. Smaksätt sedan med salt och peppar. Koka under tiden pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Vänd såsen i den nykokta pastan och vänd även i mozarellaosten som är skuren i mindre bitar. Strö över hackad persilja. Serveras gärna tillsammans med en grönsallad med ruccola och babyspenat med olja, flingsalt, svartpeppar och mycket pressad citron över.
Kommentarer
Trackback