Chili con carne

Ingredienser till 4 portioner:
400 gr köttfärs eller blandfärs
1 burk vita bönor (helst Heinz vitabönor i tomatsås)
1-2 gul lök
1 gul paprika
1 röd paprika
1 köttbuljongtärning
2 msk kinesisk soya
1 burk krossade tomater
1-2 lagerblad
1-2 tsk chilipulver
1 tsk salt
smör till stekning
Gör så här:
Skala och hacka löken i små bitar. Skär paprikorna i mindre bitar. Fräs lök och paprika i smör i stekpanna, lägg över i en gryta. Stek köttfärsen i smör i stekpannan och lägg sedan över i grytan. Tillsätt smulad buljongtärning, soya, krossade tomater, lagerblad, hälften av chilin. Låt puttra på svag värme under lock ca 40 minuter och tillsätt vatten om det ser ut att behövas. Rör om då och då. Efter ca 20 minuter tillsätter du vita bönorna. Smaka av och krydda med salt och chilipeppar för att få bra smak på chili con carnen. Serveras tillsammans med ris och en grönsallad.
Tips! Rätten kan piffas upp med koriander som man mixat med lite vatten ;)
Kommentarer
Trackback