Rödbetssallad med quinoa, fetaost och oliver

Ingredienser för 2-3 personer
ca 400 gr rödbetor
1 pkt fetaost, 150 gr
1 pkt ruccolasallad eller en blandning av finbladig sommarsallad, ca 100 gr
2 port. quinoa (gärna tricolore) som kokas enligt anvisningar på paketet
10-15 st grekiska gröna urkärnade oliver eller kalamataoliver
flingsalt och några tag med pepparkvarnen!
Vinegrette till salladen:
4 msk olivolja
2 msk vitvinsvinäger
1 tsk fransk senap
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk torkad basilika
flingsalt och grovmalen peppar
Gör så här:
Koka rödbetorna mjuka, skala och skär i mindre bitar. Blanda alla ingredienser till vinigretten och rör eller skaka om blandningen. Häll det sedan över rödbetorna. Blanda därefter i quinoa, fetaost som skurits i mindre bitar, oliver och sallad. Mmmmm det smakar ljuvligt gott och det passar bra på buffébordet!
Kommentarer
Trackback