Johannes kladdkaka

Ingredienser:
100 gr smör
2 ägg
3 dl socker
2 dl mjöl
3 msk kakao
1 msk vaniljsocker
kokosflingor till kakformen och eventuellt som topping på nygräddad kaka
Gör så här:
Ugnsvärme 175 grader. Smält smöret och låt svalna. Vispa ihop ägg och socker. Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker i en bunke, häll blandingen i äggsmeten och vispa/rör ihop smeten. Vänd därefter i det avsvalnade smälta smöret i smeten. Häll smeten i en smord pajform (strö med fördel kokosflingor i den smorda formen för ännu smarrigare smak på den färdiga kakan. Gräddas mitt i ugnen ca 18-20 minuter. OBS! Titta till kakan mot slutet och känn gärna efter med en potatissticka så den inte blir för fast. Den ska vara lite lös i konsistensen när den tas ut för då blir den perfekt kladdig när den ska ätas.
Servera vispad grädde eller vaniljglass till kakan.
Kommentarer
Postat av: Nenne
Jag bakade din kladdkaka nu:))
Trackback