Gino à la Hedda

Så här kan den se ut innan den sätts in i ugnen. Men vad är Gino? Det är varm frukt under ett täcke av vit choklad. Det är en klassisk dessert som en gång i tiden skapades på restaurang PA & Co på Riddargatan i Stockholm. Gino är både enkel och snabb att tillaga. I originalreceptet används bananer, jordgubbar och kiwi men jag tycker det är himlans gott med hallon och mango! Testa själv. Jag lovar att det kommer bli en av dina dessertfavoriter!
Ingredienser:
frysta hallon
frysta mangobitar
vit choklad
vaniljglass
Gör så här:
Sätt ugnen på 200-250 gr. Smörj en ugnsfast form, lägg hallon och mangobitar i formen, strö över rikligt med riven vit choklad. Ställ in i ugnen ca 20 minuter eller tills frukten puttrar och chokladen börjat smälta och fått lite färg. Serveras tillsammans med vaniljglass. Ljuvligt gott!
Kommentarer
Trackback