Kycklinggryta med katrinplommon och valnötter

Mumsigt god kycklinggryta med smak av sötma från katrinplommon.
Ingredienser
500 g kycklingfilé eller kycklingbröst
250 g små lökar (t ex bananscharlotten, scharlottenlök eller annan smålök)
2,5 dl grädde
1 dl rödvin
1 msk vetemjöl1
hönsbuljongtärning
1 tsk torkad timjan
10 katrinplommon
1/2 dl valnötskärnor
salt och svartpeppar
färsk timjan att toppa grytan med
Gör så här:
Skär kycklingen i mindre bitar.
Skala löen och dela eventuellt lökarna på längden om det är stora smålökar.
Bryn kycklingen i smör i en en gryta, salta och peppra.
Bryn löken i smör i stekpanna och lägg över i grytan.
Vispa ihop grädde, rödvin, mjöl, smulad buljontärning och timjan.
Häll över i grytan och låt småkoka under lock i ca 10 minuter.
Dela katrinplommon och valnötter i halvor som du lägger ner i grytan som får fortsätta småkoka i ytterligare ca 5-10 minuter.Strö över färsk timjan före servering.
Serveras med antingen kokt potatis eller ris samt en smarrig sallad.
Mums!