Limedressad räksallad

Ingredienser för ca 3-4 portioner:
½ kg färskpotatis
500 gr hela räkor (frysta eller färska eller motsvarande mängd skalade i lake)
2-3 msk olivolja
1-2 vitlöksklyftor, finhackade
½-1 röd chilifrukt, urkärnad och finhackad
1 paket frusna mangobitar, 250 gr, alt färsk mango
2 avokado, skalade och i bitar
½- 1 rödlök eller färsk lök, finhackad
½ ask coctailtomater
1 påse sommarsalladmix eller babyspenat , ca 65 gram
1 lime
Garnera gärna med färska jordgubbar för en extra somrig sallad.
Dressing:
½ dl olivolja
2 mks färskpressad limesaft
½ tsk mald kummin (obs ej spiskummin!)
½ dl hackad bladpersilja (eller krusig persilja)
salt och svartpeppar
Gör så här:
Koka potatisen och låt svalna något. Om du köpt oskalade räkor så skala de nu. Blanda alla ingredienser till dressingen i en skål och smaka av med salt och peppar. Fräs vitlök och chili i olivolja i en stekpanna. Ställ åt sidan. Lägg potatisen på ett stort serveringsfat (dela stora potatisar i mindre bitar), strö över avokado, mangobitar och lök.Ringla över vitlöksfräset. Blanda ner salladen och ringla över dressingen. Häll över räkorna över salladen (kan läggas på i efterhand om det finns vegetarianer) Garnera med coctailtomater (hela eller delade) och limeklyftor. Strö lite flingsalt och nymalen svartpeppar över salladen före servering.Servera gärna ett gott bröd till salladen.